30 Ιουν 2010

Είναι τρελοί αυτοί οι Κέλτες!



The Lion sleeps tonight!


Ακούστε το με κέλτικο τρόπο! (videos)

Online για πρώτη φορά τα μυστικά χειρόγραφα του αλχημιστή Ισαάκ Νεύτωνα

Ο Ισαάκ Νεύτων ήταν ανήσυχη προσωπικότητα με πολλαπλές ερευνητικές δραστηριότητες και αναζητήσεις, που ξέφευγαν από το «προφίλ» του συμβατικού επιστήμονα. Τώρα, για πρώτη φορά, η απόκρυφη ζωή του μεγάλου βρετανού φυσικού και μαθηματικού έρχεται στο…διαδικτυακό φως χάρη σε ένα νέο site που δημιούργησε ένας αμερικανός καθηγητής της ιστορίας και φιλοσοφίας των επιστημών.

Εδώ και έξι χρόνια ο Γουίλιαμ Νιούμαν του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ, έχει βαλθεί να φωτίσει την αποκρυφιστική πλευρά του Νεύτωνα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The chymistry of Isaac Newton” (η αλχημεία αποκαλείτο συχνά chymistry κατά τον 17ο αιώνα στη Βρετανία).
 
Το site του Νιούμαν για πρώτη φορά προσφέρει στο κοινό...

H πρώτη άγνωστη επέμβαση των δανειστών στην Eλλάδα

Kομισάριοι της Aγγλίας, της Γαλλίας και της Pωσίας ανέλαβαν να «εκσυγχρονίσουν» την οικονομία για την αποπληρωμή των χρεών

·         Tο φορολογικό σύστημα είναι ατελέστατο με αποτέλεσμα μεγάλη φοροδιαφυγή...
·         Oι εισπράξεις των εσόδων προσφέρονται για καταχρήσεις ...
·         Oι δημοσιονομικοί λογαριασμοί δεν ελέγχονται...
·         Oι κρατικοί προϋπολογισμοί είναι αδιαφανείς ...
·         Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη...

Oι παραπάνω διαπιστώσεις αφορούν, βεβαίως, την Eλλάδα και ο κατάλογος περιλαμβάνει κι άλλες παρόμοιες. Όπως για παράδειγμα ότι τα επίσημα οικονομικά στοιχεία δεν είναι ούτε ακριβή ούτε αυθεντικά.
Eίναι κρίσεις, που περιέχονται σε μια άλλη άγνωστη στους πολλούς διεθνή έκθεση η οποία συντάχθηκε πριν από ενάμιση ακριβώς αιώνα!

Tότε επιβλήθηκε στην Eλλάδα...

Email – απάτη για δήθεν επιστροφή φόρου από την εφορία

Την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου εφιστά το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr, καθώς ενδέχεται να λάβουν μέσω email μήνυμα – απάτη που φαίνεται ότι έχει σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα...

Η μηχανή του χρόνου: Ίμια

Με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών εύρεσης πετρελαίου στο Αιγαίο, παρακολουθήστε ένα ντοκυμαντέρ από τη "Μηχανή του χρόνου", που μας ταξιδεύει στις ταραγμένες - αλλά και ιστορικά νεφελώδεις - ημέρες του 1996... 

(video)

Mοίραζαν στην οικογένειά τους διδακτορικά και καθηγητικές έδρες

Της Λινας Γιανναρου – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23/6/2010

Ξεκινάει η διαδικασία επούλωσης μιας βαθιάς «πληγής» που κινδύνευε να κακοφορμίσει στα σπλάχνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. Ο λόγος για τη «δράση» της -γνωστής στους φοιτητές και ως «Αγίας» - οικογένειας της κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Ελένης Χριστινάκη και του συζύγου της καθηγητή Παναγιώτη Χριστινάκη. Οπως έχει μεταξύ άλλων προκύψει, ο καθηγητής επέβλεψε το διδακτορικό του γιου τους Επαμεινώνδα και της κόρης τους Ειρήνης, η οποία με τη σειρά της όταν (σχεδόν εν μια νυκτί) εξελέγη καθηγήτρια επέβλεψε το διδακτορικό της αδερφής της Ολγας. Και ούτω καθεξής...

Οπως κάθε φορά που σπάει ένα απόστημα, όμως, η δυσοσμία είναι έντονη. Το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό και είναι στη διάθεση της «Κ», θέτει θέματα ακαδημαϊκά (για τη χορήγηση τίτλων σπουδών στην Ειρήνη, την Ολγα και τον Επαμεινώνδα Χριστινάκη), ενώ καταλογίζει...

Νέα επαναστατική μέθοδος κατά του καρκίνου


Επιστήμονες αναπτύσσουν μια τεχνική όπου μικροφυσαλίδες αερίων με φάρμακα θα σκάνε μέσα στο αίμα. 
Από την Καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια...

29 Ιουν 2010

Ο κόσμος μας σήμερα... παιδάκια να χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινη ασπίδα!

από το  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες


ΛΟΝΔΙΝΟ

Το πρώτο ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το χάπι, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον τρία χρόνια, απενεργοποιεί το σπέρμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γονιμοποιήσει. Μάλιστα οι άνδρες δεν θα χρειάζεται να λαμβάνουν το χάπι σε καθημερινή βάση, ...


Mε όπλο τη νανοτεχνολογία

Η πλαστογράφηση χαρτονομισμάτων, διαβατηρίων και πιστωτικών καρτών μπορεί να γίνει πιο δύσκολη στο μέλλον χάρη σε μια νέα επαναστατική τεχνική που ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές

Η πλαστογράφηση χαρτονομισμάτων, διαβατηρίων και πιστωτικών καρτών μπορεί να γίνει πιο δύσκολη στο μέλλον χάρη σε μια νέα επαναστατική τεχνική που ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές, η οποία...

Κλέψε αυτό το φίλμ!




Ένα ντοκυμαντέρ που επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεύθερης διακίνησης αρχείων!


Δείτε το!

28 Ιουν 2010

Καθημερινές απάτες.

Απάτη #1. Pop Corn στο Σινεμά

Το Pop Corn στο Σινεμά είναι πια, μία σύγχρονη παράδοση. Οι περισσότεροι πελάτες, πριν από την ταινία, αγοράζουν σχεδόν υποσυνείδητα συσκευασίες που ούτε καν μπορούν να τελειώσουν. 

Μετά από μία έρευνα του ABC News o μέσος όρος τιμής

Πρίν 113 χρόνια, τέτοιες μέρες...

Απόσπασμα από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, φύλλο της 26ης Ιουνίου 1897.
Διαβάστε ένα σύγχρονο θέμα: Το Μακεδονικό.
Και μετά ρίχτε μια ματιά στις αγγελίες... Ζητείται τροφός με "νέον γάλα"...





Για περισσότερα φύλλα, από τις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΣΚΡΙΠ και ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στην σελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html
Καλό ψάξιμο.

27 Ιουν 2010

Γεώργιος Σουρής

Ἀνθολογία τῆς Οἰκονομίας       

Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,
ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;
Νὰ τρέφῃ ὅλους τους ἀργούς,
νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
ταμεῖο δίχως χρήματα
καὶ δόξης τόσα μνήματα;
Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;

(περισσότερα στη συνέχεια - άκρως επίκαιρος!)

Μερική Εκλειψη Σελήνης, 26/6/2010

Μερική έκλειψη της σελήνης έλαβε χώρα στις 26 Ιουνίου 2010, στις 11:31 UTC (Παγκόσμιος Χρόνος), η πρώτη από τις δύο σεληνιακές εκλείψεις του 2010. Στην κορύφωση της έκλειψης καλύφθηκε το 53,7% της σελήνης από σκιά της γης και ήταν ορατή στο νότιο ημισφαίριο.

Η έκλειψη αυτή... προηγείται κατά δύο εβδομάδες της ολικής Ηλιακής έκλειψης της 11ης Ιουλίου 2010 πάνω από το Νότιο Ειρηνικό.

Η επόμενη ολική έκλειψη της Σελήνης, ορατή στη Βόρεια και Νότια Αμερική, θα πραγματοποιηθεί έξι μήνες αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου του 2010.

Αυτή η έκλειψη είναι ένα μέρος του σεληνιακού Σάρου 120, μία περίοδος σεληνιακών εκλείψεων που ξεκίνησε στις 6 Οκτ. 1000 και θα τερματίσει στις 7 Απρ. 2479. Σημειώσατε ότι η περίοδος των ηλιακών εκλείψεων του ίδιου Σάρου ξεκίνησαν 27 Μαϊου 933 και θα τελειώσει 7 Ιουλ. 2195.


Βρήκαν ξανά το φως τους με βλαστοκύτταρα!

Ιταλοί γιατροί κατάφεραν με την χρήση βλαστοκυττάρων να βοηθήσουν δεκάδες ανθρώπους -οι οποίοι είχαν τυφλωθεί από εγκαύματα λόγω καυστικών χημικών ουσιών (π.χ. ισχυρών καθαριστικών) ή έκθεσης σε υπερβολική θερμοκρασία- να ξαναβρούν το φως τους.

Η σχετική έρευνα - η μεγαλύτερη και πιο μακρόχρονη του είδους της διεθνώς- έγινε από ερευνητές του Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής «Στέφανο Φεράρι», υπό την Γκρατσιέλα Πελεγκρίνι του πανεπιστημίου της Μοντένα, και παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Οι περισσότεροι ασθενείς...

Η απουσία δύο γονιδίων επέτρεψε στα ψάρια να πατήσουν στη στεριά.

Πριν από περίπου 365 εκατομμύρια χρόνια, παράξενα πλάσματα σαν ψάρια βγήκαν πρώτα στα ρηχά και σταδιακά επεκτάθηκαν στην απάτητη στεριά. Σε αυτό το κρίσιμο βήμα της εξέλιξης, κεντρικό ρόλο έπαιξε η απώλεια δύο γονιδίων που ήταν απαραίτητα για την κολύμβηση με πτερύγια, αποκαλύπτουν πειράματα στον Καναδά.

Παλαιστίνη: η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου


Παλαιστίνη: Η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου from denyal on Vimeo.

Ρύπανση εξ' αμελείας...

Στα μαλακά οι υπεύθυνοι
 
 Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή επέβαλε το Εφετείο Αθηνών στις τέσσερις επιχειρήσεις που κατηγορούνται για τη ρύπανση του Ασωπού, κρίνοντας ότι η αυτή προήλθε από αμέλεια και δεν υπήρχε δόλος.

Πρόκειται για εταιρίες BIC ΒΙΟΛΕΞ, Μ. Ι. Μαΐλης, FANCO Α.Ε. και ΕΑΒ που είχαν εντοπιστεί να ρυπαίνουν κατά συρροή τον ποταμό τη δεκαετία του ’90 και είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της εκτεταμένης ρύπανσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Λίγες ημέρες πριν η εισαγγελέας...

26 Ιουν 2010

Οι 4 τρόποι με τους οποίους ο ήχος μας επηρεάζει

O Julian Treasure χρησιμοποιεί διάφορα ηχητικά εφέ, άλλα ευχάριστα και άλλα απίστευτα ενοχλητικά για να μας δείξει τους 4 τρόπους με τους οποίους οι ήχοι επηρεάζουν την ζωή μας. Δώστε προσοχή για ένα σοκαριστικό στοιχείο σχετικά με τα θορυβώδη γραφεία σε ανοικτό χώρο.

Δείτε το video στη συνέχεια...

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για το «νέο» σχολείο, του Χρήστου Κάτσικα

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.


Με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο» συνεχίζεται η επιχείρηση για αλλαγές στη δομή και στο περιεχόμενο της σχολικής εκπαίδευσης. Το όλο πλαίσιο δένεται με ένα νήμα τόσο με εξυπηρέτηση των κατευθύνσεων του Δ΄ κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ) όσο, βεβαίως, και με τις γενικότερες αλλαγές που προωθούνται στην οικονομία και στις εργασιακές σχέσεις στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης.
Παρ΄ όλη την υπερκατανάλωση εύηχων λέξεων και επιδέξιων λόγων, για να θολώσουν τις πραγματικές τους στοχεύσεις, οι κατευθύνσεις του κειμένου του Υπουργείου Παιδείας είναι φανερές. Στοχεύουν στο βάθεμα του ιδιωτικοποιημένου, πειθαρχημένου, ευέλικτου και αποδοτικού στα κυρίαρχα συμφέροντα σχολείου, που θα παράγει  εργατικό δυναμικό φτηνό, χωρίς δικαιώματα, αλλά καταρτισμένο με εκείνες τις χρηστικές δεξιότητες που απαιτεί το κεφάλαιο για αύξηση της κερδοφορίας του.
 (διαβάστε το άρθρο του κου Κάτσικα στη συνέχεια)

Χαριτωμένο, Σέξυ, Γλυκό, Αστείο (Cute, sexy, sweet, funny )

Γιατί τα μωρά είναι χαριτωμένα; Γιατί η τούρτα είναι γλυκιά; Ο Dan Dennett απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα σε μια συναρπαστική ομιλία. Δείτε στη συνέχεια....

Μία «Ορέστεια» ένωσε Ελληνες και Τούρκους

Αποστολή: Παύλος Ηλ. Αγιαννίδης για την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"
 
Το έπος του Ιάννη Ξενάκη καθήλωσε το τουρκικό κοινό µέσα στον ναό της Αγίας Ειρήνης στη φετινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Από την πόλη Υψηλάντης στο Μίσιγκαν ώς την Κωνσταντινούπολη µεσολαβούν χιλιάδες χιλιόµετρα. Κατά κάποιους, και από την ελληνική ώς την τουρκική καρδιά. Ισως και από το αρχαίο ελληνικό δράµα ώς την Ελλάδα του ΔΝΤ...

Να όµως που...

Το Πακιστάν ελέγχει το Διαδίκτυο για «βλασφημία»

Η πακιστανική κυβέρνηση θέτει σε καθεστώς... επιτήρησης μεγάλους δικτυακούς τόπους -ανάμεσά τους Google, Yahoo! και YouTube- για την περίπτωση ανάρτησης γεγονότων και ειδήσεων με «αντι-ισλαμικό περιεχόμενο».
Για «βλασφημία» θα ελέγχονται οι δικτυακοί τόποι Google, Yahoo!, MSN, Hotmail, Amazon, Bing και YouΤube.
Είναι η δεύτερη φορά που το Πακιστάν θέτει υπό έλεγχο ιστοσελίδες, ενώ έχει διακόψει πολλές φορές τη λειτουργία του Facebook για θέματα υβριστικά προς τον προφήτη Μωάμεθ.
Το Πακιστάν, συντηρητική μουσουλμανική χώρα με 180 εκατ. κατοίκους,κ ξεσηκώθηκε το 2005 και το 2006 εξαιτίας της δημοσίευσης σε ξένα ευρωπαϊκά έντυπα σκίτσων του Μωάμεθ που θεωρήθηκαν υβριστικά.


Newsroom ΔΟΛ - www.in.gr

CERN: Το πείραμα των 6 Δις Δολλαρίων

   
Δείτε στη συνέχεια... (video)

«Ζούμε στην καρδιά της τεχνολογίας»

Ο πρώτος ιντερνετικός οικισμός στην Ελλάδα με δίκτυο οπτικών ινών στην Κοζάνη.
«Καθημερινά έχω πρόσβαση σε μια τράπεζα ταινιών και ντοκιμαντέρ. Σερφάρω στο Ιντερνετ με πολύ μεγάλη ταχύτητα, παρακολουθώ δορυφορικά κανάλια και οργανώνω τη δουλειά μου διαδικτυακά».

Κάτοικος του πρώτου ιντερνετικού οικισμού στην Ελλάδα, μόλις δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κοζάνης, ο κ. Ηλίας Μωυσιάδης εξηγεί στα «ΝΕΑ» πώς είναι να ζεις στην καρδιά της τεχνολογίας. Οι 250 οικογένειες που ζουν στον οικισμό της Πρότυπης Ζώνης Ενεργούς Πολεοδομίας είναι οι πρώτες στη χώρας μας στα σπίτια των οποίων δεν φθάνουν καλώδια χαλκού του ΟΤΕ, αλλά απευθείας το υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών. (περισσότερα παρακάτω)

25 Ιουν 2010

Δωρεάν εφαρμογή του Πυθαγόρειου θεωρήματος

Σπαζοκεφαλιάζετε με τα προβλήματα Γεωμετρίας; Βρίσκεστε εν μέσω κάποιας κατασκευής και πρέπει να υπολογίσετε την υποτείνουσα ενός ορθογωνίου σχήματος; Μην ανησυχείτε. Ένας μαθητής Γυμνασίου έφτιαξε ένα προγραμματάκι που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Το Phythagoras Calculator μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ!

Η δικτατορία της βλακείας



Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκπομπή από το "Κουτί της Πανδώρας".



Δείτε τη στη συνέχεια...





Η Σούζι που προσευχόταν....




Η Σούζι που προσευχόταν....
"Χιουμοριστικό βίντεο που κριτικάρει τον στρουθοκαμηλισμό των προσευχομένων πιστών, και συζητά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η προσευχή στον ανθρώπινο νού."

Πηγή:  http://www.thethinkingatheist.com

Nίκολα Τέσλα: o εφευρέτης του 20ού αιώνα



Παρακολουθήστε ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και ιδιοφυείς προσωπικότητες στην ιστορία του ανθρώπινου είδους...



Δείτε το video στη συνέχεια...

"Ombra Mai Fu" σε δύο "απόψεις"





Ombra Mai Fu, η γλυκιά άρια από την όπερα του Χαίντελ "Ξέρξης" (1738) σε δύο ακούσματα:  



(διαβάστε και δείτε στη συνέχεια - video)

Vincent van Gogh, πρόωρο μνημόσυνο!

29 Ιουλίου 1980 - 29 Ιουλίου 2010.
130 χρόνια από την τελευταία του βουτιά στα ζωηρά του χρώματα.



Διαβάστε περισσότερα (video)...

24 Ιουν 2010

Βρέθηκε ο «χαμένος κρίκος»

Στις 19 Μαϊου, στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη ανακοινώθηκε μια επαναστατική ανακάλυψη, που θα αποτελέσει ορόσημο για τους παλαιοντολόγους και τους οπαδούς της θεωρίας της εξέλιξης. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Όσλο έχουν ανακαλύψει την «Ίδη», γνωστή και ως Darwinius masillae, ένα απολίθωμα 47 εκατομμυρίων χρόνων που έχει ανακηρυχτεί «ο χαμένος κρίκος» που συνδέει τη δομή του ανθρώπινου σκελετού με τα πρώτα θηλαστικά.
Οι επιστήμονες βρήκαν την Ίδη στο Messel Pit της Γερμανίας και γρήγορα ανακάλυψαν ότι αυτή είναι είκοσι φορές παλαιότερη από τα περισσότερα απολιθώματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη εξέλιξη. Αυτό που κάνει την Ίδη τόσο ξεχωριστή είναι ότι, παρά την καταχώρισή της στα πρώτα πιθηκοειδή (λεμούρ), έχει αδιαμφισβήτητα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως τα μάτια που κοιτούν μπροστά, ακόμη και τον προτεταμένο αντίχειρα.
Αυτή είναι μια συναρπαστική ημέρα για τους απανταχού επιστήμονες. Ο παρουσιαστής και φυσιοδίφης Sir David Attenborough έχει πει: «Αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα θα μας αποδείξει τη σύνδεσή μας με όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά».


Υπάλληλος σούπερ μάρκετ ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού FameLab


Ένας 32χρονος Θεσσαλονικιός που εργάζεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, είναι ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού FameLab, που έχει στόχο να ενθαρρύνει νέους επιστήμονες και να τους εμπνεύσει να μεταδώσουν το όραμα τους για την επιστήμη και τεχνολογία του 21ο αιώνα.
Ο Βασίλης Γρηγοριάδης διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 12 νικητές εθνικών διοργανώσεων FameLab από τη Βρετανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Αυστρία, το Ισραήλ, τη Σερβία, την Αίγυπτο, το Χόνγκ Κόνγκ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία και τη Λιβύη και τελικά κέρδισε την πρώτη θέση με μια εκπληκτική παρουσιάση που είχε θέμα την έκρηξη των Σούπερ Νόβα. 

Ο νικητής...

Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων- 3D

23 Ιουν 2010

Το Ζητούμενο και η ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Β΄

Η ιδέα ήρθε βλέποντας το σήμα άνω δεξιά στην ταινία για την Αργώ. Θα διαβάσετε την λέξη "Ναύδομο" γραμμένη με λατινικά και με γραμμικής Β΄ στοιχεία.
Τι θα λέγατε να βλέπαμε "ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ" πως θα φαίνεται με την γραμμική Β΄:

διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια...

Να πώς φέρεται η Ελλάδα στους μετανάστες...



Πού να ξέρουν βέβαια οι άμοιροι μετανάστες πώς έτσι φέρεται η Ελλάδα και στους γηγενείς κατοίκους της...

Η Αργώ στην Ρεγκάτα Ιστορικές Θάλασσες 2010


Organised by Sail Training International
Ports and Dates 

διαβάστε παρακάτω... 

Wake up, freak out! (οικολογικό animation)


Wake Up, Freak Out (Greek Subtitles) from Nick Mouratidis on Vimeo.

22 Ιουν 2010

O Όρκος του Ιπποκράτους, ενοχλεί!



«Μνημείο της κλασσικής αρχαιοελληνικής γραμματείας με υψηλό νοηματικό περιεχόμενο, που εκφράζει ολοκληρωμένη φιλοσοφία» χαρακτήρισε τον όρκο του Ιπποκράτη ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του Ιπποκρατικού Όρκου καθηγητής κ. Σακελλάρης Καρπάθιος σε εκδήλωση που έγινε στη Κω το 2002.

ELLENIZO, fichas de griego clásico

ΕΛΛΗΝΙΖΩ, σελίδα της κλασικής ελληνικής.

http://griegoclasico.blogspot.com/search/label/textos

Επισκεφτείτε αυτήν την ισπανική σελίδα, που ασχολείται με την αρχαία ελληνική γλώσσα κλπ ελληνικά θέματα!
Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρουσα!

Υπογράφουμε όλοι για άρση της βουλευτικής ασυλίας!



"Αμετανόητοι, αχόρταγοι κι ανόητοι... Δε φοβούνται τα blog, ούτε το ίντερνετ... Αυτό που φοβούνται είναι η Δημοκρατία!"  Ζητούμενο


ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ!

Πού πηγαίνουμε;

Ο Peter Joseph, o άνθρωπος που δημιούργησε το zeitgeist σε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη!

Peter Joseph - Where are we Going? [Greek Subtitles] from Zeitgeist Greece on Vimeo.

Μνήμη Φλαβίου Κλαυδίου Ιουλιανού, αυτοκράτορος του Φιλοσόφου


Ήταν 26 Ιουνίου του 363 μ.Χ. όταν πληγώθηκε από δόρυ στο συκώτι κατά τη διάρκεια αψιμαχιών με διασκορπισμένες περσικές δυνάμεις. Είχε εκστρατεύσει εναντίον των Περσών, που με τον αρχηγό τους Σαπώρη Β' παρενοχλούσαν με τις επιδρομές τα ανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας. Ο Ιουλιανός νίκησε σε όλες τις μάχες του αντιπάλους του κι έφθασε μέχρι την πρωτεύουσα των Περσών Κτησιφώντα, την οποία πολιόρκησε.
Τις τελευταίες ώρες της ζωής του...

21 Ιουν 2010

The Hitch- Hiker (ολόκληρη η ταινία)

(1953) της Αϊντα Λουπίνο
Το πρώτο και τελευταίο φιλμ νουάρ που σκηνοθέτησε ποτέ γυναίκα βρίσκεται εγκλωβισμένο για λιγότερο από 70 λεπτά σε ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει νύχτα, με φόντο το υποβλητικό τοπίο της αμερικανικής ερήμου, παρέα με δυο φίλους και τον ψυχωτικό δολοφόνο που πήραν άθελά τους με οτοστόπ. Πέρα από μια διαδρομή με συνεπιβάτη τον απόλυτο εφιάλτη, το περίτεχνο φιλμ της Λουπίνο αφήνει πίσω της τον μοναχικό αυτοκινητόδρομο για να εισδύσει στον βίαιο αρσενικό ψυχισμό του μέσου Αμερικανού της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και της μαζικής παράνοιας.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το φιλμ στη συνέχεια (χωρίς υπότιτλους)...

Η στιγμή της αποκάλυψης της αλήθειας

Μια κορυφαία σκηνή από την κλασική ταινία: "Ζουν ανάμεσά μας"

Έρευνα: Το τσάι και ο καφές προστατεύουν την καρδιά



Η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών τσαγιού ή καφέ καθημερινά φαίνεται να προστατεύει από τις καρδιοπάθειες, σύμφωνα με μια ολλανδική επιστημονική έρευνα, που διήρκεσε 13 χρόνια και μελέτησε 40.000 άτομα.
Η έρευνα, υπό την καθηγήτρια Υβόν βαν ντερ Σάου, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, σύμφωνα με το BBC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι...

Διαβασμένοι γονείς, μορφωμένα παιδιά


Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια όπου οι γονείς διαθέτουν πολλά βιβλία, έχουν συνήθως στη συνέχεια αυξημένο μορφωτικό επίπεδο, ενώ αντίθετα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς βιβλία γύρω τους, εμφανίζουν αργότερα χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης (αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.
Η μελέτη, που διήρκεσε 20 χρόνια, υπό την καθηγήτρια κοινωνιολογίας Μαράια Έβανς του πανεπιστημίου της Νεβάδα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι...

20 Ιουν 2010

Βιωματική Ιστορία- 195η Επέτειος της μάχης στο Βατερλώ.


Σήμερα τελειώνουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της μάχης στο Βατερλώ.

Στην σελίδα www.visitbelgium.com/index. που αφορά στον τουρισμό στο Βέλγιο, θα δείτε την ανακοίνωση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (καθώς και άλλα ενδιαφέροντα για την χώρα αυτή).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σημαντική ιστορική αναπαράσταση που πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 και 20 Ιουνίου 2010. Κάθε χρόνο, περίπου 1.200 ενθουσιώδεις ένστολοι συγκεντρώνονται στον ίδιο οπωρώνα όπου είχε στρατοπεδεύσει η Αυτοκρατορική Φρουρά του Ναπολέωντα στις 16 και 17 Ιουνίου του 1815.   (περισσότερα στη συνέχεια)

Η γέννηση του κινηματογράφου

Μακρινό παγωμένο ουράνιο σώμα έγινε ορατό από επίγεια τηλεσκόπια

Αμερικανοί αστρονόμοι κατάφεραν, για πρώτη φορά στην ιστορία της αστρονομίας, να δουν και να μελετήσουν έναν μακρινό διαστημικό σώμα με διάμετρο περίπου 300 χλμ., το οποίο βρίσκεται πέρα και από τον πιο απομακρυσμένο πλανήτη Ποσειδώνα.

Ο βράχος κινείται σε τροχιά στη λεγόμενη "Ζώνη Αντικειμένων Κούιπερ" (KBO), μια ομάδα ουράνιων σωμάτων διαφόρων μεγεθών, που περιφέρονται γύρω από τον ήλιο και θεωρούνται απομεινάρια του σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος. (διαβάστε παρακάτω)

19 Ιουν 2010

Η ζωή μετά τον άνθρωπο (ντοκυμαντέρ)

Στο ντοκυμαντερ η ζωή μετά τον άνθρωπο του David de Vries, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2008, πολλοί επιστήμονες και διάφοροι ειδικοί εκτιμουν την κατάσταση στη Γη, τόσο απο ζωικής όσο και απο φυτικής άποψης, αν ξαφνικά η ανθρωπότητα εξαφανιζόταν και επίσης τις επιτπώσεις αυτής της εξαφάνισης στον ανθρώπινο πολιτισμό που μένει πίσω. Οι εκτιμήσεις αυτές είναι βασισμένες σε ιστορικά και αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε περιοχές που για διάφορους λόγους έχουν απότομα στο παρελθόν ήδη εγκαταλειφθεί απο τον άνθρωπo... Δείτε ολόκληρο το ντοκυμαντέρ στη συνέχεια...

Διεθνή έρευνα ζητά απο τις Ισραηλινές αρχές η Διεθνής Αμνηστία

Ζητήστε από τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό εξωτερικών να υποστηρίξει την έκκληση για μια ανεξάρτητη διεθνή έρευνα... Υπογράψτε εδώ! Η υπογραφή μας έχει δύναμη!

http://www.amnesty.org.gr/

Παράπλευρος φόνος

Το video-ντοκουμέντο της δολοφονίας δύο δημοσιογράφων του πρακτορείου Reuters στο Ιράκ από αμερικανικά πυρά.
Το video διέρρευσε από τη WikiLeaks, και είναι με ελληνικούς υπότιτλους.
 

Παρακολουθήστε το στη συνέχεια και απαντήστε στο ερώτημα: "Ποιοί είναι τελικά οι τρομοκράτες;"

Keny Arkana - La Rage / "H οργή"


Ένα εξαιρετικά επίκαιρο τραγούδι!
"...σοφοί, αντιφρονούντες, ανθρωπιστές ή επαναστάτες", δυστυχώς όλοι έχουμε μέσα μας πια ριζωμένη την οργή...

Ο καλός καταναλωτής


Δείτε το video στη συνέχεια...




Η αυτοκρατορία των σκύλων

Έχετε δει κουτάβι στη φάση της πρώτης του εκπαίδευσης; Ε, λοιπόν, πείτε με παράξενο, αλλά δε μπορώ να αντισταθώ στους παραλληλισμούς και κάθε λογής ανησυχητικούς συσχετισμούς μεταξύ του σκυλόκοσμου και του …ανθρωπόκοσμου στον οποίο ζούμε!

Ένα μικρό κουτάβι δεν έχει φυσικά την αντίληψη ενός ανθρώπου, όμως είναι προικισμένο με την ενσυναίσθηση, που είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κανείς το τι αισθάνεται ο απέναντί του (empathy στα Αγγλικά – ενώ σχεδόν όλοι οι υποτιτλιστές το μεταφράζουν λανθασμένα ως εμπάθεια). Να η πρώτη αντίθεση σε σχέση με τα αυτιστικά όντα που συναντάς καθημερινά στο μετρό, όντα δίχως ίχνος περιέργειας, ενεργητικότητας και φιλομάθειας. Στις ομοιότητες βρίσκουμε γενικά την ανάγκη για τροφή, νερό και αγάπη, όπως άλλωστε ισχύει σε όλα τα ζωντανά. Ας περάσουμε τώρα στο γαργαλιστικό μέρος…

Η συμφωνία της επιστήμης

Τα φυτά μαρτυρούν πότε έζησαν οι Φαραώ


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Διεθνής ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι βρήκε τις χρονολογίες που έζησαν οι Φαραώ και μπορεί να καταγράψει με ιστορική ακρίβεια τις δυναστείες τους, χρησιμοποιώντας την πλέον έγκυρη μέθοδο, η οποία είναι αυτή της ραδιοχρονολόγησης ισοτόπων του άνθρακα-14. Οι ερευνητές έκαναν τη ραδιοχρονολόγηση σε απολιθώματα φυτών της αρχαίας Αιγύπτου, όπως σπόρους, κλαριά, κοτσάνια, φρούτα που βρίσκονται σε διάφορα μουσεία σε όλο τον κόσμο. Οι ιστορικοί...

17 Ιουν 2010

The evilness of power (ντοκυμαντέρ)


The Evilness of Power [Greek Subtitles] from Zeitgeist Greece on Vimeo.

"Εθνικοί διάλογοι" και ηγεμονία του νεοσυντηρητισμού στην παιδεία, του Χρήστου Ρέππα



 Α. Εισαγωγή :  ο ρόλος και η σημασία των ''εθνικών διαλόγων ''
    Εξαγγέλθηκε από τον προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  και προχώρησε σε όλο το διάστημα της τελευταίων μηνών...

Πεθαίνοντας στην αφθονία (Εξάντας)

Ένα εκπληκτικό ντοκυμντέρ από την εκπομπή "Εξάντας" στην κρατική τηλεόραση...
Δείτε το παρακάτω...

16 Ιουν 2010

Μαζική υπερβολική δόση - Νεκρός κανείς !

Image: Dave Stock
Δεν αναφέρθηκε καμία παρενέργεια από εκατοντάδες εθελοντές που πήρανε μέρος σε μία μαζική υπερβολική δόση χαπιών ομοιοπαθητηκής, για να αποδείξουν πως αυτές οι συνταγές δεν είναι τίποτα περισότερο από χάπια-καραμέλες.

Όπως αναφέρει ο ομιλιτής και εκπρόσωπος της καμπάνιας 10:23 "Δεν είχαμε καμία απώλεια. Η καμπάνια δημιουργήθηκε για να αποδείξει και να τονίσει τις πολύ σωστές θεωρίες της μη αποτελεσματικότητας των συνταγών ομοιοπαθητικής."




14 Ιουν 2010

Στην κορύφωσή τους πλησιάζουν οι ηλιακές καταιγίδες που πλήττουν τη Γη

Παρουσιάζοντας τα νέα συστήματα καταγραφής της ηλιακής δραστηριότητας, επιστήμονες της NASA αποκαλύπτουν ότι ο 11ετής κύκλος της δραστηριότητας του Ήλιου πλησιάζει στην κορύφωσή του. Σωματίδια υψηλής ενέργειας και ιονισμένα αέρια εκτινάσσονται από την επιφάνεια του Ήλιου και απειλούν να θέσουν εκτός λειτουργίας δορυφόρους και συστήματα ηλεκτροδότησης.

Ο Ήλιος ακολουθεί έναν 11ετή κύκλο ηλιακών κηλίδων. Οι κηλίδες αυτές -αόρατες στο γυμνό μάτι- συνοδεύονται και από τις λεγόμενες ηλιακές εκλάμψεις, κατά τις οποίες...

Έθαψαν στις Άλπεις την ανθρώπινη ύπαρξη

Φοβούμενοι ενδεχομένως το τέλος του κόσμου, Ευρωπαίοι επιστήμονες "έκρυψαν" το ψηφιακό μας γονιδίωμα, για τους ανθρώπους του μέλλοντος...Το πολύτιμο "ψηφιακό γονιδίωμα" αποθηκεύτηκε σε μυστικό υπόγειο οχυρό, βαθιά κάτω από τις Άλπεις για χρήση από τις μελλοντικές γενιές. Ορισμένοι άνθρωποι σκέφτονται μόνο το αύριο, αλλά άλλοι (ευτυχώς) προτιμούν να "βλέπουν" πολύ μακριά στο μέλλον. (διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια)...

13 Ιουν 2010

Χάπι θα σβήνει τις δυσάρεστες αναμνήσεις


Quantcast
Θα μειώνει δραστικά άγχη και φοβίες

Μόλις λίγα χρόνια απέχουμε, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, από την κυκλοφορία του πρώτου χαπιού που θα σβήνει όλες τις άσχημες αναμνήσεις και θα μειώνει δραστικά τα άγχη και τις φοβίες μας. Στην κινηματογραφική ταινία «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», ο κεντρικός ήρωας υποβάλλεται σε μια διαδικασία διαγραφής από τον εγκέφαλό του όλων των δυσάρεστων αναμνήσεων του παρελθόντος. Οπως φαίνεται, το σενάριο αυτό, αποκύημα της δημιουργικής φαντασίας του Αμερικανού Τσάρλι Κάουφμαν, δεν είναι και τόσο… χολιγουντιανό.
(διαβάστε παρακάτω)

Νέο ρεκόρ απόστασης 16 χλμ. στην κβαντική τηλεμεταφορά

Κινέζοι επιστήμονες πέτυχαν να μεταφέρουν κβαντικές πληροφορίες μεταξύ φωτονίων σε απόσταση μεγαλύτερη από ποτέ, συγκεκριμένα άνω των 16 χιλιομέτρων. Το επίτευγμα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την μετάδοση πληροφοριών σε μεγάλες αποστάσεις, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης συμβατικού τηλεπικοινωνιακού σήματος μετάδοσης, χάρη στην αξιοποίηση των παράξενων ιδιοτήτων της κβαντομηχανικής.

Η κβαντική τηλεμεταφορά δεν έχει σχέση (όχι άμεση τουλάχιστον) με την τηλεμεταφορά που οι περισσότεροι γνωρίζουμε από την επιστημονική φαντασία, όπου ένα άτομο ή ένα αντικείμενο «διακτινίζεται» και επανεμφανίζεται σε ένα άλλο μέρος.

Στην πραγματική κβαντική τηλεμεταφορά,

Kέβιν Μπέιλς: Πώς να καταπολεμήσουμε την σύγχρονη δουλεία

Σε αυτή την συγκινητική και παράλληλα ρεαλιστική ομιλία, ο Κέβιν Μπέιλς (Kevin Bales) εξηγεί την επιχείρηση της σύγχρονης δουλείας, μια οικονομία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζει μερικές από τις χειρότερες βιομηχανίες στη γη. Μοιράζεται στατιστικά στοιχεία και προσωπικές ιστορίες από την επί του εδάφους έρευνά του - και ονομάζει την τιμή της απελευθέρωσης κάθε σκλάβου στη γη αυτή τη στιγμή. (video)