20 Ιουν 2010

Βιωματική Ιστορία- 195η Επέτειος της μάχης στο Βατερλώ.


Σήμερα τελειώνουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της μάχης στο Βατερλώ.

Στην σελίδα www.visitbelgium.com/index. που αφορά στον τουρισμό στο Βέλγιο, θα δείτε την ανακοίνωση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (καθώς και άλλα ενδιαφέροντα για την χώρα αυτή).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σημαντική ιστορική αναπαράσταση που πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 και 20 Ιουνίου 2010. Κάθε χρόνο, περίπου 1.200 ενθουσιώδεις ένστολοι συγκεντρώνονται στον ίδιο οπωρώνα όπου είχε στρατοπεδεύσει η Αυτοκρατορική Φρουρά του Ναπολέωντα στις 16 και 17 Ιουνίου του 1815.   (περισσότερα στη συνέχεια)

Οι εορτασμοί άρχισαν την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 22:00 με μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων. Το Σάββατο 19 Ιουνίου θα μπορούσατε να επισκευθείτε το στρατόπεδο του Ναπολέοντα για να ανακαλύψετε τη ζωή των στρατιωτών του. Το αποκορύφωμα της εβδομάδας ξεκινά σε λίγο όπου θα γίνει η αναπαράσταση της μάχης (Κυριακή 20 Ιουνίου στις 9:30 π.μ.). 

Οι τουρίστες κερδίζουν μία αναπαράσταση στιγμών της παγκόσμιας Ιστορίας (με στολές, στρατιωτάκια, φανφάρες, τύμπανα, κανονιοβολισμούς, καλπασμούς, πυροτεχνήματα, κάποιο ζεστό χάμπουργκερ, μία ψυχρή κόλα...αλλά κυρίως το Βέλγιο κερδίζει €27 από κάθε θεατή (σε καλές θέσεις) ή €8 (από ορθίους). Πατήστε στο Waterloo και δείτε το πρόγραμμα και βέβαια τις τιμές!
Εμείς θα μπορούσαμε να εκμεταλευτούμε την Ιστορία μας κάποια στιγμή, έτσι ώστε και τα παιδιά-αλλά και οι μεγάλοι- να βιώνουν ένα γεγονός (είτε παρακολουθώντας, είτε ακόμα και συμμετέχοντας σε αυτό), και παράλληλα να κερδίζει το Κράτος ένα επιπλέον έσοδο.
Στο Μαραθώνα, στις Πλαταιές, στη Ναύπακτο, στο Ναυαρίνο... θα μπορούσαν οι καλοί μας επισκέπτες να προσφέρουν τον οβολό τους;

Και στο Βέλγιο έπεται συνέχεια... η επέτειος της μάχης των Αρδεννών, τον Δεκέμβρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: