23 Ιουν 2010

Η Αργώ στην Ρεγκάτα Ιστορικές Θάλασσες 2010


Organised by Sail Training International
Ports and Dates 

διαβάστε παρακάτω... 

















Η Ιστιοδρομία των Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες» έλαβε χώρα το Μάιο έως τις αρχές Ιουνίου 2010 στον Βόλο, τελειώνοντας έγκαιρα ώστε τα συμμετέχοντα πλοία να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να επιστρέψουν στη Βόρεια Ευρώπη για να λάβουν μέρος στους «Αγώνες των Tall Ships» (The Tall Ships’ Races).
Η πόλη του Βόλου επιλέχθηκε απο τους διοργανωτές του αγώνα: Sail Training International ώς η πόλη εκκίνησης. Πιό συγκεκριμένα, ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε από το Βόλο στις 12 Μαΐου, με περιοχή εκκίνησης τα νότια της νήσου Σκιάθου, περίπου 30 μίλια από το Βόλο.
Η φιλοξενία της Ιστιοδρομίας των Tall Ships "Ιστορικές Θάλασσες" συνδυάστηκε με έναν αριθμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, και με σημείο αναφοράς ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αφορά ένα αντίγραφο της αρχαίας Αργούς, που κατασκευάστηκε βάσει περιγραφών και απεικονίσεων του αρχαίου πρωτοτύπου. Το σύγχρονο σκάφος αναμένεται να αναβιώσει στο μέλλον το αρχαίο ταξίδι των Αργοναυτών, αποπλέοντας με πλήρωμα εθελοντών νέων, μέσω των Δαρδανελίων και τις ακτές της Μικράς Ασίας, στη Μαύρη Θάλασσα, την ίδια πορεία που θα ακολουθήσει και ο στόλος των Μεγάλων Ιστιοφόρων που μετέχουν στην Ιστιοδρομία. Το πρώτο σκέλος της Ιστιοδρομίας των Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες», ακολούθησε τη διαδρομή, που σύμφωνα με το μύθο, ακολούθησε ο Ιάσων και οι Αργοναύτες σε αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος, από το Βόλο (9-12 Μαΐου) διαμέσου των Δαρδανελλίων στη Μαύρη Θάλασσα. Το επόμενο λιμάνι κατάπλου ήταν η Βάρνα της Βουλγαρίας (21-24 Μαΐου), από όπου η αναχώρηση συνέπεσε με την Εθνική Εορτή της Βουλγαρίας (24 Μαΐου). Από εκεί ο στόλος αγωνίστηκε μέχρι την Κωνσταντινούπολη (27-30 Μαΐου), όπου η Ιστιοδρομία αποτέλεσε επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010 (σίγουρα έλαβε μέρος και στην εθνική εορτή «της Άλωσης»). Από εκεί ο στόλος έκανε διαδρομή κρουαζιέρας αλλά αγωνίστηκε μέχρι το Λαύριο (4-7 Ιουνίου), όπου έγινε η τελετή λήξης και απονομή επάθλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: