1 Ιουλ 2010

Αυξάνονται οι πιθανότητες εντοπισμού εξωγήινης ζωής

Aπό το: newscity1.blogspot.com
Όλο και περισσότερους πλανήτες παρόμοιους με τη Γη, σε τροχιά γύρω από αστέρια, εντοπίζουν οι επιστήμονες στο γαλαξία μας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εντοπισμού εξωγήινης ζωής, σύμφωνα με μελέτη του αστρονόμου Μάικλ Μέγιερ, του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που χρησιμοποιεί το τηλεσκόπιο Spitzer της NASA, η έρευνά του δείχνει ότι...
το 20 - 60% των αστεριών που είναι παρόμοια με τον Ήλιο μας, δημιουργούν συνθήκες παρόμοιες με αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα τη Γη. «Η μελέτη της εξέλιξης των αερίων και της σκόνης γύρω από αστέρια σαν τον Ήλιο ταυτίζεται με την εξέλιξη και την κατανόηση των πλανητικών συστημάτων», δηλώνει ο κ. Μέγιερ.

«Αν εξετάζουμε τι είδους ζωή μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από άλλους πλανήτες, πρέπει να εξετάσουμε πόσο συχνή είναι η εμφάνιση πλανητών παρόμοιων με τη Γη. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερες πληροφορίες, περισσότερες αποστολές και μεγαλύτερες δυνατότητες για παρατήρηση για να δημιουργήσουμε μία θεωρία που θα μας βοηθήσει να προβλέπουμε σε ποια σημεία του Γαλαξία θα υπάρχουν πλανήτες ικανοί να παρουσιάσουν ζωή».

Η ομάδα του Μέγιερς μελέτησε έξι ομάδες αστεριών, παρόμοια με τον 'Ηλιο και νεαρότερα σε ηλικία δημιουργίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: