21 Αυγ 2010

Βρέθηκε το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη;


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στις 20/8/2010, από τον ΣΚΑΙ και αναμεταδίδεται στην ηλεκτρονική σελίδα του σταθμού :

Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα.

Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής Ιθάκης.

Όπως δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική είδηση, καθώς ο Οδυσσέας είναι σύμβολο για τους Έλληνες, και όχι μόνο. Το ταξίδι του ενέπνευσε πολλούς λογοτέχνες σε όλο τον κόσμο και η ανάγνωση της Οδύσσειας προσφέρει καταπληκτικά συναισθήματα.
Πιστεύουν ότι μέσα στην περιγραφή του ταξιδιού του κρύβεται ένας προφορικός ναυτικός χάρτης τον οποίο αποστήθιζαν οι έλληνες ναυτικοί και τους οδηγούσε έξω από τη μεσόγειο. Το δε ταξίδι του Τηλέμαχου από την Ιθάκη στην Πύλο αποτελούσε την "κλίμακα" της διαδρομής.

Ανώνυμος είπε...

Ο φυσιοδίφης-ιστιοπλόος Ζ. Πετρίδης απέδειξε ότι η Οδύσσεια αποτελεί κυριολεκτικά συρραφή/ραψώδιες παλαιότερων ταξιδιών των Ελλήνων στον Ατλαντικό, πολύ πριν τους αλληλοσφαζόμενους Μυκηνάιους-Αχαιούς, που έγιναν το αντι-πρότυπο στις τραγωδίες, αλλά το πρότυπο των αρχομανών...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να πετύχουμε την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (Είναι ελεύθερη ζώνη)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :
• Να ακυρωθεί τώρα η δρομολογούμενη θανατηφόρα ηλεκτροπαραγωγική επένδυση του ΚΑΤΑΡ με πρώτη ύλη το LPG στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ
• Να μην ξαναπροταθει από τις κυβερνήσεις και από κανένα ιδιώτη επενδυτή η εγκατάσταση τέτοιων θανατηφόρων επενδύσεων
• Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του λιμανιού και της ΒΙΠΕ και να ακυρωθούν τα όποια σχέδια για μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο ηλεκτροπαραγωγής με καύση επικίνδυνων αέριων – ορυκτών ή σκουπιδιών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
• ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ.
• ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
• ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Eάν αποδειχθεί ότι όντως αυτό είναι το παλάτι του Οδυσσέα, να δούμε τι θα πουν όλοι αυτοί οι ειδικοί που κάθε τόσο τοποθετούν την Ομηρική Ιθάκη σε άλλο μέρος..Λες και ότιδήποτε είναι γραμμένο στα έπη πρέπει να είναι αλληγορικό.Να ναι καλά ο βάρβαρος ο Σλήμαν που μας άνοιξε τα μάτια(βρήκε τη Τροία στην ακριβή περιοχή που περιέγραφε ο Όμηρος, παρόλο που οι αρχαιολογοι της εποχής πίστευαν ότι η Τροία ή δεν υπήρξε ποτέ ή ότι η τοποθεσία της βρισκόταν αλλού), γιατί μέχρι τότε οι ιθαγενείς εδώ πιστεύαμε ότι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια ήταν δυο ωραία παραμύθια χωρίς ιστορική βάση..